29.06.2021 В їдальні нашій кухарі – кулінарії майстри

В їдальні нашій кухарі – кулінарії майстри

Понад рік цех громадського харчування ЗЗРК працював в умовах жорстких карантинних обмежень. Незважаючи на те, що робоча їдальня була закрита, колектив цеху намагався в повному обсязі виконувати свою головну задачу – забезпечувати смачними обідами співробітників підприємства. Для цього кухарі готували понад 200 тормозків в день. Другі страви та салати (в одноразовому посуді навинос), великий асортимент випічки – все це працівники комбінату могли придбати в буфеті шахти «Експлуатаційна» і у відділі кулінарії. Однак всі дуже скучили за смачними борщами, окрошкою та солянкою, які завжди були представлені в меню їдальні. І тому з нетерпінням чекали її відкриття.

14 червня, після переходу всіх областей України в «зелену зону», центральна їдальня цеху громадського харчування та їдальня цеху закладки відновили роботу. Як розповіла начальник цеху Валентина Приставка, в їдальні дотримані всі протиепідемічні вимоги: столи розташовані на відстані 1,5 м; в необхідній кількості є дезінфікуючі засоби для рук; а відвідувачів просять дотримуватися дистанції і перебувати в масках при виборі страв.

Час вимушеної перерви не минув дарма. Для їдальні було придбано нове обладнання: конвекційна піч (страви в ній готуються на пару і виходять більш соковитими і смачними); тендерайзер (розпушувач для м'яса); дві нових морозильних скрині.

Не тільки трудящі ЗЗРК нудьгували за гарячими обідами, а й працівники їдальні з нетерпінням чекали відвідувачів. Тому урізноманітнили меню безліччю смачних і корисних страв з сезонними овочами та фруктами. Співробітники комбінату, що побували в ці дні в їдальні, вже встигли гідно оцінити їх.

1147